Totalul afișărilor de pagină

marți, 6 martie 2012


Cam asa arata privit de jos acest magazin.Eu zic o splendoare de faguri noi capaciti.Un deliciu pentru copii;mierea este de tei.

5 comentarii:

vlad spunea...

S-a clădit...natural... :) Fără unghiuri drepte... :) Aţi observat că în natură unghiurile drepte aproape că nu există!? Noi cam greu ne dăm seama de asta, forţînd albinele să construiască în unghiuri drepte...
Nu ştiu cum gîndesc alţii, dar mie nu-mi place de loc atunci cînd mierea intră în contact cu metalul!?

Marius Dan spunea...

Si eu ma gandeam candva, oare nu se poate pastra miere in butoaie de lemn? Iar extractia dintr-un Warre (prin presare) nu s-ar putea face intr-o presa din aceea de lemn pt struguri? Pt ca si mie mi se pare putin fortata relatia dintre miere si metal, mai ales cand practici o apicultura de tip Warre, cu adevarat bio din punct de vedere al metodei de lucru si al stupului.

akmm-Cernagor Nicolae spunea...

E o discutie fara de sfarsit despre ceea ce determina dispunerea fagurilor naturali intr-o scorbura/spatiu.O ipoteza ar fi Campul Magnetic al Pamantului.De aceea unii stupari utilizeaza chiar holsuruburi din inox diamagnetic.
Forma de fagure drept e aleasa doar pentru a ajuta stuparul.

akmm-Cernagor Nicolae spunea...

Pastrarea mierii, stiti bine, este o tehnologie pur si simplu.Un butoi din lemn ar pastra nesfarsit izul unui sortiment.
Daca vorbim de Warre, atunci am putea spune ca avem doar un soi de miere, de sfarsit de an.Probil ca ar trebui sa butoaiele sa fie cerate.
Recipientul de sticla este excelent.Daca vorbim insa de o productie de 500kg sau mai mult, cum o tinem?

akmm-Cernagor Nicolae spunea...

Cum clasam o asemenea constructie?
http://www.youtube.com/watch?v=FbbYnfnPiX0&feature=related