Totalul afișărilor de pagină

marți, 6 martie 2012


Atunci cand familia pare sa fie una mai slaba, la cules am adaugat experimental un magazin de 100mm inaltime cu doar 6 leaturi in loc de 8.Vedeti si Dvs cum s-a cladit.

4 comentarii:

Marius Dan spunea...

De accea as fi pt o adaptare de tip japonez... pt ca la un moment dat leaturile mobile devin oricum imobile ca in acest exemplu. In plus, cred ca o constructie dintr-o bucata a fagurelui de sus pana jos, fara acele bariere ce le constitue leaturile fiecarui corp ar favoriza dezvoltarea spre corpul urmator si ar preveni (cel putin uneori) tendinta de roire la Warre... cel putin asa cred deocamdata. Dv ce parere aveti?

akmm-Cernagor Nicolae spunea...

Ideea Abatelui era sa creeze un stup comercial.Acest lucru presupunea utilizarea centrifugii, dupa parerea sa.
Dispunerea fagurilor in regim drept, faciliteaza reutilizarea lor si adaugarea unui corp cu faguri gata claditi la rourile ce nu au reusit acest lucru, la intrarea in iarna.
Daca se doreste o apicultura strict de casa, atunci da, modelul japonez, sau cel al Stupului Palteau descris in carte este poate de dorit.
In fond Abatele nu a inventat nimic dupa cum chiar tine sa ne spuna.El a reusit sa creeze un stup ce a sarit in Apicultura sistematica, fara sa violeze Legile Naturii, respectiv viata albinei.

amadeusmbi spunea...

De-o curiozitate, care era orientarea stupului, S, SE... Poate ele au indreptat fagurii pe directia normala din punctul lor de vedere.
Cu respect,
Amadeus

akmm-Cernagor Nicolae spunea...

Orientarea era axa N-S, cu urdinisul iesire spre sud.